Camí Escolar

El camí escolar, espai amic pretén que els nois i les noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport…, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

Per aconseguir aquesta finalitat és necessari incidir tant en la població infantil com en els adults, per això cal generar actuacions que contribueixin al replantejament d’actituds per ambdues parts: els nois i les noies han de poder experimentar i aprendre a valorar els riscos mentre la comunitat, entesa com a ciutadania organitzada o no, ha de contribuir a posar les condicions de viabilitat.

La Comissió de Camí escolar es planteja, de forma anual, quines son les actuacions pedagògiques més adients per mantenir vius els objectius del programa. Això inclou definir com s’incorpora el projecte al PEC, amb quines activitats permanents o puntuals, en quins cursos començar a treballar l’autonomia dels infants i com realitzar el seguiment de les millores d’entorn pactades o altres que es poden implementar.

Vols saber més? aquí et deixem més informació.