Futbol Sala

La finalitat bàsica dels entrenaments és que passin una estona agradable, gaudeixin d’aquest esport, que respectin als companys i entrenadors i que aprenguin tot el possible gràcies als exercicis per millorar la seva progressió.
Els objectius didàctics que es promouen des de l’activitat de futbol sala són els següents:

  • Millorar les capacitats coordinatives generals en base a les habilitats i destreses que el jugador ja posseeix.
  • Utilitzar aprenentatges basats en els jocs de cooperació i oposició, la carrera, els salts, les recepcions, els equilibris, els girs, els llançaments i combinacions dels mateixos.
  • Iniciar les capacitats coordinatives específiques bàsiques del futbol sala a força de transformar aprenentatges de coordinació general, utilitzant els recorreguts com a mitjà d’entrenament habitual.
  • Desenvolupar de forma compensada tots els grups musculars en base a exercicis de jocs de transport i altres sistemes acords a l’edat dels jugadors i jugadores.
  • Iniciar el treball a la velocitat de reacció i gestual amb i sense pilota.
  • Iniciar el treball de resistència aeròbica a força de carrera contínua i fins a un màxim de tres minuts.
  • Mantenir el nivell de flexibilitat a base d’exercicis de mobilitat articular.
  • Els objectius a assolir són:
  • Fomentar la capacitat imaginativa de l’infant mitjançant la narració d’una història.
  • Fomentar l’aparició de valors dignes i fonamentats en el respecte cap a ú mateix i cap a la resta, la humilitat i l’altruisme.
  • Ajudar al desenvolupament de capacitats d’expressió mitjançant el diàleg constant amb l’infant com a mode de narrar la història.
  • Promoure l’esperit crític a partir del diàleg constant amb els nens, tot demanant-los la seva opinió.

Com funciona l’activitat?

Els alumnes són recollits al porxo de l’escola pels monitors i posteriorment van als vestuaris per canviar-se de roba i poder entrenar en correctes condicions.
Els alumnes de 3er, 4t i 5è entrenen a la pista de l’escola, mentre que els de P5 ,1r i 2n van a la pista del CEM Les Corts.
Les sessions normalment estan distribuïdes en una part inicial d’escalfament, on es realitzen diversos jocs, exercicis amb pilota per millorar la tècnica i tàctica i una estona de partit o xuts a porteria.

Utilitzem de material cons, pitralls, tanques, etc. Depenent del que requereixi l’activitat en aquell moment.

Què s’ha de portar?

Per als entrenaments:

Equipació d’entrenament Futbol Duran i Bas (pantalon negre i samarreta blanca )
De P-5 fins a 6è. (A la venda al despatx AMPA)

Per les competicions:

Samarreta competició Futbol Duran i Bas. De 3r fins a 6è. (Venda al despatx AMPA)

Els nens han d’anar calçats amb bambes de futbol sala i que tinguin la sola llisa.

Pel que fa els entrenaments durant els mesos d’hivern, els nens que ho vulguin poden entrenar amb pantalons de xandall.  El que sí es demana és la utilització identificativa de la samarreta , així que els nens l’haurien de portar per sobre la dessuadora o la samarreta llarga.

Quins dies es realitza?

Pots consultar aquí el calendari de l’activitat.

Com es fa la sortida?

Els nens es recullen al gimnàs de l’escola, al porxo. Si necessites que algú pugui recollir el teu fill/a hauràs de presentar aquesta autorització. Però si el que vols és que el teu fill/a pugui sortir sol de les activitats extraescolars hauràs de presentar l’autorització al monitor.