Dansa

L’activitat es divideix en dos grups, segons d’edat dels alumnes:

En el cas dels nens i nenes de P4 i P5 es treballa bàsicament la psicomotricitat i la musicalitat, que s’introdueix a través dels diferents exercicis (alguns poden semblar jocs). D’aquesta manera, els petits van adquirint consciència del seu cos, de la musicalitat, el ritme i el moviment.

Amb els nens i nenes de 1er a 6è curs es treballa la fusió de la dansa clàssica i el ballet amb la finalitat d’adquirir una formació bàsica i sòlida que desenvolupi l’habilitat de conèixer i valorar el domini del propi cos. En aquesta dansa és important el contacte dels peus a terra, com a dansa terrenal que és, sentint la música i expressant amb el moviment i el ritme musical.

Com funciona l’activitat?

Us deixem un enllaç amb la descripció de cadascuna de les activitats segons el grup d’edat:

Què s’ha de portar?

El maillot és una bona opció, però també es pot dur un top o samarreta ajustada. Millor no utilitzar roba massa ampla, per poder veure millor la línia del cos i per tal  que no caigui sobre la cara en fer exercicis de terra o acrobàcies.

A les cames es poden utilitzar malles tipus leggins llargs de lycra o cotó, o shorts elàstics si fa calor o es prefereix. Com a accessoris si es vol a l’hivern per tal de mantenir les articulacions més calentes, es poden afegir escalfadors de turmell, de llana.

Als peus es poden dur mitjons gruixuts que s’adaptin bé al peu, o si es prefereix, sabatilles de dansa o de jazz, tot i que no són imprescindibles.

Cabells ben recollits.

Quins dies es realitza?

Pots consultar aquí el calendari de l’activitat.

Com es fa la sortida?

Els nens es recullen al gimnàs de l’escola, al porxo. Si necessites que algú pugui recollir el teu fill/a hauràs de presentar aquesta autorització. Però si el que vols és que el teu fill/a pugui sortir sol de les activitats extraescolars hauràs de presentar l’autorització al monitor.